lørdag den 26. maj 2007

Ferie i Rusland, dag 2

Fredag 18/5:
Den første dag med sommervejr :) Torsdag var der varmt, men overskyet. I dag er der blå himmel og 28 grader. Godt jeg ikke havde taget shorts med.. (billederne er fra om aftenen)


I dag tog vi på en rigtig tur til Kremlin (eller Kreml eller hvad det hedder på dansk) for at se. Det er en ret stor fæstning placeret midt i Moskva og jeg tror at langt de fleste har set billeder derfra :) Der var så rimelig mange mennesker derinde i dag, da det åbenbart var gratis for alle russere at komme ind, lige præcis den dag.
Inde i fæstningen er der en stor bunke katedraler, der historisk har været brugt til alt muligt i forbindelse med de russiske zar'er. F.eks. er der en hvor zar'en blev døbt, en hvor han blev gift, en til zarinaen, en til at blive begravet i osv. Taget på en rigtig katedral er selvfølgelig af guld :)


Vi var også inde i en lidt mindre katedral, hvor man kunne se sarkofagerne hvor alle de gamle zar'er lå. Det er den til venstre. Bagerst er præsidentpaladset.


Bagefter var vi lidt rundt og kigge, f.eks. på en enkelt at Stalins syv søstre, der er en række kæmpe bygninger Stalin byggede for at blære sig (det var vist fordi han mente at Moskva havde for få skyskrabere). De bliver i dag brugt til forskelligt, her er udenrigsministeriet (tror jeg det er, det billede langt fra er vist en anden søster, men den viser meget godt hvor flotte bygningerne er).


Deres metro er også utrolig flot. Marmor, statuer, mosaikker, guld osv. over det hele. Imponerende.

Ingen kommentarer: