lørdag den 26. maj 2007

Ferie i Rusland, dag 3

Lørdag 19/5:

I dag var vi lige forbi nede ved 'den ukendte soldats grav', men der var en eller anden parade. Det var vist en forening der havde et jubilæum, formentlig i forbindelse med krigen og noget med børn. Vores guide snakkede om at det vist var for de børn der havde hjulpet i krigen (altså anden verdenskrig, som russerne kalder 'Den store fædrelandskrig' og som kun gik fra '41 til '45).


Herefter tog vi ned og spiste på en gammel amerikansk diner fra 50'erne :D
damn, det var flot. Og maden var ægte amerikansk. Starlight Diner :)
Lige et par billeder fra metroen, jeg er sgu imponeret over hvordan den ser ud. Mosaikkerne er oppe i hulningerne i loftet med lamperne.


Herefter tog vi ud til universitetet, der også er en af Stalins søstre. Denne her er bare urimeligt stor, meget større end nogen anden bygning jeg har set. Et helt universitet samlet i en bygning. Inklusiv kollegier. Og der går over 100000 der.. (de har dog fået bygget enkelte små bygninger til på campus, da de er løbet tør for plads)
Billedet er fra den smalle side, jeg kunne ikke få hele bygningen med fra den anden side (på billede to mangler der en fløj på hver side). Endnu en utrolig flot bygning.


Bagefter var vi i sejrsparken, der er et nyt gigantisk monument bygget for at mindes og æres den store fædrelandskrig. Herefter tog vi ud for at spise og drikke igen, hvorefter vi tog i byen og hørte live musik. Katrine og Ida starter lige ud med 1 liter jordbær Caipirinha.


Og så kan det ikke anbefales at bestille gin og lemon i lande hvor man skal snakke engelsk :D
Føj for satan siger jeg bare. 300 ml friskpresset citronsaft, med frugtkød, og 4 cl gin..

Ingen kommentarer: