søndag den 27. september 2009

Fantastisk lækkert mad

Som nævnt tidligere spiste vi på restaurant Frank's i Frederikshavn.
Restauranten, med temaet 'Hvor himmel og hav mødes', er placeret på 9.sal i Frederikshavns nye vartegn, Kattegat Siloen. De laver med ingredienser fra lokalområdet, hvilket er utroligt lækkert og nyt (mere om det lidt senere).

Inden jeg begynder kan jeg lige så godt sige, at det er min bedste restaurantoplevelse nogensinde. Selve restauranten var enormt hyggelig, med en flot udsigt og en rolig stemning. Personalet var venlige og imødekommende.

Maden
Inden vi bestilte fik vi lidt hjemmelavede snacks, samt en kande med isvand (her betaler man ikke for at drikke vand til maden). Snacksene bestod af kalvebacon stykker, hjemmelavet flæskesvær, havreflager (eller en anden kornsort, kan ikke helt huske det), hummermarinerede hasselnødder og ramsløgsolie. Det var simpelthen suverænt og en god måde at komme i gang på.

Efter at have bestilt mad og spist vores snacks, fik vi en lille for-forret (det har sikkert et fint navn) bestående af jomfruhummerhale med karse og karsecreme. Hvilket var enormt lækkert.

Herefter kom den forret vi havde bestilt.
Katrine fik: Stegt jomfruhummer m. karotter, krondild, havtorn og hummercreme
Nicolaj fik: Råmarineret kalveinderlår m. karsecreme, rødbede, rugbrød og peberrod
Nam nam siger jeg bare. Det var ubeskriveligt lækkert, retterne var utroligt pænt anrettet, overskuelige og velsmagende.

Så fik vi hovedret.
Katrine fik: Oksefilet fra Himmerland m. svampe, løg, estragoncreme, hyldebærkapers og brunet smør
Nicolaj fik: Rugmelstegt Frederikshavner (rødspætte) m. tyttebær, citron, smørsauce og kogte kartofler (hovedretten var faktisk den "mindst gode" ret vi fik, den lå desværre lidt på det jævne, men vi havde stadigvæk ikke fået armene ned fra den forrige ret).

Og til dessert:
Katrine: Friske brombær m. karamelcreme, hyldeblomstgranité, kys og sprødt
Nicolaj: Flydende chokoladekage m. havtorngranité, lakridscreme og karamelliserede havregryn 
Hold da op det var lækkert, jeg var helt færdig bagefter. Chokoladekagen var rent faktisk flydende, lakridscremen var dejlig og granitéen var utrolig frisk (havtorn er en busk/plante, der vokser langs havet, har lange torne og små velsmagende orange bær [det er de orange bær man bruger til maden]). Nam nam.

Oplevelsen
En absolut fantastisk tur på restaurant, der klart kan anbefales til alle (link til deres hjemmeside). Katrine har også beskrevet menuen på hendes blog.

Og så er det den restaurant, der er nemmest at finde, uanset hvorfra i Danmark man er. Man finder motorvej E45-nord og kører nordpå indtil vejen slutter (ikke bare motorvejen, men indtil vejen rent fysisk slutter i et kryds dybt inde i Frederikshavn). Herfra kan man se Kattegat Siloen på sin højre hånd, ca. 500 meter fra krydset (på vores GPS var der kun en instruks da vi kørte på E45, nemlig 'kør 180 km ligeud').

1 kommentar:

Mor sagde ...

uhm... lyder godt