onsdag den 24. januar 2007

Children of Men

Vi så Children of Men i går og jeg må sige at det er lang tid siden jeg har set en så veludført film. Filmen foregår i 2027 i London området og handler om en fremtid hvor mennesket er blevet infertilt og der ikke er blevet født et nyt barn i over 18 år. Dette har medført at verden er kollapset i anarki og kaos og verdens yngste barn er lige død i en alder af 18 år. Vi følger en tidligere fredsaktivist (nu bureaukrat) der skal hjælpe en kvinde, der muligvis er hele verdens håb, gennem denne verden med vold og kriminalitet. Det var så rimeligt kort, men det er stort set det filmen handler om. Det er svært at sætte en finger på hvad der er godt, eller bedst, ved filmen. Der er, i mine øjne, simpelthen så mange gode ting ved den.
  • Kameraføringen. Filmen er simpelthen genialt godt filmet og flere gange bliver scener sgu filmet ud i én. F.eks. en 9 minutter lang flugtscene i en bil, hvor personerne snakker sammen og der sker en masse udenfor. Det giver en god autentisk følelse at scenerne ikke brydes op, og når der kommer f.eks. blod på kameraet lever man sig sgu ind i det. Desuden har jeg senere fundet ud af, at den generelt er filmet med håndholdte kameraer. En god artikel om special effects i filmen kan læses her (benyt BugMeNot. com eller addon til at finde et login).
  • Historien. For det første er hele historien meget troværdig (som en fremtidsfilm nu kan være). Ideen med pludselig infertilitet er måske lidt langt ude, men de problmer det medfører for verdenssamfundet er troværdige (for mig). Dog giver optøjerne og de indvandrerproblemer, der fremstilles i filmen, mere indtryk af overbefolkning end mangel på børn. Filmen er baseret på bogen "Children of Men" (Amazon.co.uk).
  • Rollerne. Generelt spiller alle de medvirkende godt. Den opførsel alle de mindre roller havde i filmen, var med til at give et meget autentisk indtryk af en verden i kaos. Og alle de vigtigste personer blev spillet rigtigt godt.
Der er sikkert en masse småfejl jeg ikke opdagede, men vi så den også uden undertekster (hvilket ikke kan anbefales). Sproget i filmen er meget britisk og hvis man ikke selv kan bestemme lydstyrken eller placeringen af højtalerne, er der flere steder i filmen hvor man skal holde tungen lige i munden. Ellers fatter man bjælder af det de siger. Filmen indeholder alle de ting der skal til for at give en god film. Et godt plot, gode skuespillere, troværdige scener osv. Derudover har den også en meget medrivende stemning, der til tider kan blive så spændende at de grænser til det uhyggelige. Man vil virkelig gerne have at det går dem godt. Dette er meget båret frem af de scener hvor der ikke klippes, så man ikke får en pause til at slappe af og få overblik. Man føler sgu næsten at man er der. Desuden indeholder filmen en række meget overbevisende og meget voldsomme actionscener, med alt hvad der dertil hører. Generelt kan filmen kun varmt anbefales.

Ingen kommentarer: