tirsdag den 30. juni 2009

Øjne er ikke hvad de har været

Jeg skrev lidt om optiske illusioner den anden dag men nu har jeg lige set noget der var meget overraskende (og utroligt fascinerende). De fleste har sikkert prøvet de der illusioner hvor man "leger" med øjets blinde punkt og får et eller andet til at forsvinde. Det her trick er dog lidt anderledes og lidt mere overraskende. Det virker bedst i fuld skærm og indslaget er på engelsk.

fredag den 26. juni 2009

Der er magi i luften

Så fik jeg sgu en ny telefon igen, denne gang en HTC Magic (en Google Android-telefon). Damn den er nice. Rimelig iphone-inspireret, men i modsætning til iphonen er den her faktisk lækker, smart og brugbar som telefon ;) Telefonen kan ses her og som det kan ses er det en touch-telefon helt uden tastatur. Der er allerede utroligt mange gratis applikationer og widgets i Android Market (Androids udgave af Apple Store) og så snart betalte applikationer kommer til Danmark, kommer der mange flere. Der er næsten ikke det den telefon ikke kan, der er GPS, kompas, varmefølsom skærm (den samme slags "trykfølsomhed" som Apple bruger), accelerometer og alt muligt andet gejl. Der er endda en der har lavet et program så telefonen kan bruges som en metaldetektor :o Har kun haft den i et par timer, men den er godt nok lækker. Og med fri surf fra 3 er der ingen begrænsninger på dens brug af internettet (der er en del internettrafik, specielt mht synkronisering af alle Google-tingene[mail, kalender osv], men også med forskellige widgets). Den kan klart anbefales, eller man kan vente til den næste udgave kommer (enten fra HTC eller Samsung), der er lidt bedre endnu. Og så videre. Men heldigvis ikke en stagnerende fastlåsthed som med iphone, hvor der kun er én telefon at vælge i mellem :D

torsdag den 25. juni 2009

Optisk illusion (og links)

Jeg har set rigtig mange gode optiske illusioner gennem tiden (her er nogle stykker, her er en enkelt og her er endnu flere), men den hidtil bedste illusion så jeg i dag og den kan ses ved at følge dette link. (tilføjelse: her er lidt flere optiske illusioner) Det er utroligt imponerende hvor forkert vores øjne og specielt hjerne kan opfatte verden. Man tror det næsten ikke. (Jeg har faktisk lige set at illusionen også optræder på et af de første links. Men så giver det mig samtidig en mulighed for at linke til en anden spændende blog, der er skrevet af en Phil Plait, der er en kendt person indenfor astronomien. Hans blog indeholder en masse spændende og imponerende billeder af eller fra verdensrummet, samt beskrivelser og informationer om andre spændende mere jordlige videnskabelige emner. Bloggen kan findes der -> Bad Astronomy. Han har samtidig en anden hjemmeside jeg lige vil nævne, hvor han rydder op i alle de myter, fejltagelser og misforståelser, der er omkring astronomien. En meget spændende side der findes her)

søndag den 21. juni 2009

Et link til skeptikerne derude

Til alle dem, der ikke tror på hvad som helst (specielt af hvad der ses på nettet), er der Captain Disillusion. Beskrivelsen af hans youtube-kanal er: In a world where the content of digital images and videos can no longer be taken at face value, an unlikely hero fights for the acceptance of truth. Captain Disillusion guides children of all ages through the maze of visual fakery to the open spaces of reality and peace of mind. Og det er lige præcis det der sker. Der vises, gennem kendte eksempler, hvordan billed- og videomanipulation er blevet mere normalt og accepteret på nettet, samt hvordan nogle af videoerne er blevet lavet. Et godt link til alle os skeptikere.

lørdag den 20. juni 2009

Katrine har fået en blog

Så er Katrine også vendt tilbage til blogger.com. Hendes blog indeholder en hel masse billeder fra alle de ting hun (og vi) nu går og laver. Bloggen kan ses her (http://kaddeblog.blogspot.com).

tirsdag den 9. juni 2009

Sidste undervisningssemester afsluttet

Så er endnu et semester godt overstået. Denne gang gik det med Trådløse Netværk og Teknisk Projektledelse. Det var to meget forskellige fag, hvor det første var utroligt spændende og det sidste var utroligt, ja, trist nærmest. TN handlede om de signalmoduleringsteknikker der ligger til grund for de forskellige former for trådløse netværk vi benytter os af. Et rigtigt ingeniørfag, men en masse teknisk stof. TPL handlede om hvordan man leder projekter, hvordan man får gennemfør ændringer og hvordan man bedst sikrer en høj kvalitet i de produkter man udvikler. Desværre bar undervisningen alt for meget præg af, at underviserne gerne ville fortælle om dem selv (specielt den ene af dem). Det betød at vi i en 2½ timers undervisningssceance fik mindst 1 times anekdoter, hvilket ikke var specielt motiverende. Men nu er det da overstået :) Så mangler der kun specialeforberedelse (efter sommerferien) og specialet (ind til videre skal det være færdigt til sommeren 2010).