lørdag den 26. maj 2007

Ferie i Rusland, dag 4

Søndag 20/5:
I dag er den sidste rigtige dag, i morgen tager vi mere eller mindre direkte ud i lufthaven.

Vi var lidt rundt og kigge, bl.a. andet var vi nede og se den ukendte soldats grav uden parade, og vi var inde i Lenins mausoleum og se ham. herefter gik vi lidt rundt og var blandt andet inde og se Gorkij Park.
En blanding af park og tivoli, en lidt underlig blanding, men meget hyggeligt.
Så var vi på en restaurant og hang lidt ud.
Til sidst gik vi forbi den røde plads på vej hjem og så rubinstjernerne og Vasilij-katedralen om natten :)




Mandag 21/5:
I dag tog vi hjem :) ikke så meget andet at sige. Dog skal det lige nævnes at der er overraskende stor forskel på SAS og russiske Aeroflot.
Aeroflot har gratis mad på alle flyvninger og de flyver altid til tiden.
SAS tager 100 kroner for maden og de flyver aldrig til tiden.
Hmm..

Generelt kan jeg kun anbefale folk at tage til Moskva, hvis de gerne vil på storbyferie. Dog skal det lige nævnes at russerne ikke generelt er gode til engelsk og informationer altid gives på russisk. Så en guide, eller grundlæggende russiskkundskaber ville være en fordel.

Ferie i Rusland, dag 3

Lørdag 19/5:

I dag var vi lige forbi nede ved 'den ukendte soldats grav', men der var en eller anden parade. Det var vist en forening der havde et jubilæum, formentlig i forbindelse med krigen og noget med børn. Vores guide snakkede om at det vist var for de børn der havde hjulpet i krigen (altså anden verdenskrig, som russerne kalder 'Den store fædrelandskrig' og som kun gik fra '41 til '45).


Herefter tog vi ned og spiste på en gammel amerikansk diner fra 50'erne :D
damn, det var flot. Og maden var ægte amerikansk. Starlight Diner :)
Lige et par billeder fra metroen, jeg er sgu imponeret over hvordan den ser ud. Mosaikkerne er oppe i hulningerne i loftet med lamperne.


Herefter tog vi ud til universitetet, der også er en af Stalins søstre. Denne her er bare urimeligt stor, meget større end nogen anden bygning jeg har set. Et helt universitet samlet i en bygning. Inklusiv kollegier. Og der går over 100000 der.. (de har dog fået bygget enkelte små bygninger til på campus, da de er løbet tør for plads)
Billedet er fra den smalle side, jeg kunne ikke få hele bygningen med fra den anden side (på billede to mangler der en fløj på hver side). Endnu en utrolig flot bygning.


Bagefter var vi i sejrsparken, der er et nyt gigantisk monument bygget for at mindes og æres den store fædrelandskrig. Herefter tog vi ud for at spise og drikke igen, hvorefter vi tog i byen og hørte live musik. Katrine og Ida starter lige ud med 1 liter jordbær Caipirinha.


Og så kan det ikke anbefales at bestille gin og lemon i lande hvor man skal snakke engelsk :D
Føj for satan siger jeg bare. 300 ml friskpresset citronsaft, med frugtkød, og 4 cl gin..

Ferie i Rusland, dag 2

Fredag 18/5:
Den første dag med sommervejr :) Torsdag var der varmt, men overskyet. I dag er der blå himmel og 28 grader. Godt jeg ikke havde taget shorts med.. (billederne er fra om aftenen)


I dag tog vi på en rigtig tur til Kremlin (eller Kreml eller hvad det hedder på dansk) for at se. Det er en ret stor fæstning placeret midt i Moskva og jeg tror at langt de fleste har set billeder derfra :) Der var så rimelig mange mennesker derinde i dag, da det åbenbart var gratis for alle russere at komme ind, lige præcis den dag.
Inde i fæstningen er der en stor bunke katedraler, der historisk har været brugt til alt muligt i forbindelse med de russiske zar'er. F.eks. er der en hvor zar'en blev døbt, en hvor han blev gift, en til zarinaen, en til at blive begravet i osv. Taget på en rigtig katedral er selvfølgelig af guld :)


Vi var også inde i en lidt mindre katedral, hvor man kunne se sarkofagerne hvor alle de gamle zar'er lå. Det er den til venstre. Bagerst er præsidentpaladset.


Bagefter var vi lidt rundt og kigge, f.eks. på en enkelt at Stalins syv søstre, der er en række kæmpe bygninger Stalin byggede for at blære sig (det var vist fordi han mente at Moskva havde for få skyskrabere). De bliver i dag brugt til forskelligt, her er udenrigsministeriet (tror jeg det er, det billede langt fra er vist en anden søster, men den viser meget godt hvor flotte bygningerne er).


Deres metro er også utrolig flot. Marmor, statuer, mosaikker, guld osv. over det hele. Imponerende.

Ferie i Rusland, dag 1

Vi var på en lille Kristi himmelfartsferie i Moskva i sidste weekend (fra den 17/5 - 21/5).
Jeg har aldrig været i Rusland før (eller i Moskva, underligt nok), så jeg glædede mig meget til denne tur (der var en gave fra Katrine :) ).

Moskva er en by med utroligt meget historie, en stor del af det der er synligt derover er historie der knytter sig til kommunismen eller anden verdenskrig. Byen kan varmt anbefales som rejsemål til folk der gerne vil på en storbyferie.
Vi havde mellem 25 og 30 grader derovre hele weekenden, med skyfri himmel det meste af tiden. Byen er billig, nok mest i kraft af at russerne generelt er fattige, menneskene er venlige, byen er utrolig ren (der går folk overalt og fejer 24/7) og der er nok steder at tage hen og se på, til en lille ferie. Samtidig har de fantastiske restauranter og billig sprut ;)

Som storby minder den meget om f.eks. London, dog er den en del større. Metroen fungerer på samme måde, der er urimeligt meget trafik (i Moskva er der faktisk grotesk meget trafik), byen er gennemskåret af en flod (Moskva-floden) og den består en stor del af ældre udseende bygninger.

Men lige en lille gennemgang af vores tur :)


Torsdag 17/5:

Det var i dag vi ankom, så vi havde ikke de store planer. Først tog vi med en utrolig flot lufthavnsbus ind til byen.


Herefter gik vi ned på den Røde Plads for at kigge lidt og for lige at komme i Moskva stemning :D
En ting de russere er gode til er sgu at bygge stort. Rigtigt stort. Grotesk stort. Men det er imponerende pænt og man får en følelse af respekt og ærefrygt når man går rundt og ser deres monumenter.


Den kære Lenin ligger jo i hans mausoleum på den røde plads. Det ser sådan ud udefra (man må ikke filme derinde og det var lukket den dag).


Om aftenen var vi ude at spise efterfulgt at et besøg på "The discrete charm of the bourgeois", der er et smart diskotek/bar/restaurant sted, der lå tæt ved vores hostel. Jeg ved ikke hvad der er i Katrines drink, men det er min hånd til højre. Nu kostede de drinks jo også den nette sum af 190 rubler (hvilket er omkring 40 kroner ca.).

Pirates of the Caribbean: At World's End

Så den nye Pirates of the Caribbean film i går. Jeg var rimeligt imponeret over de to andre Pirats film, i kraft at det var rigtigt underholdende eventyrfilm, og havde af den grund store forventninger til den nye film. Til dem der ikke kan huske det, sluttede 2'eren (Dead man's chest) med at Jack Sparrow endte op i Davy Jones's kiste (eller hvad det nu er han har), Barbossa blev genoplivet fra de døde og den onde Lord Cutler havde fået fat på Davy Jones's hjerte. Will Turner og hende pigen var selvfølgelig ganske overflødige. 3'eren starter hvor 2'eren slutter, med at alle vennerne var ved at planlægge en sejltur til "den anden side", hvor Sparrow var. Til dette formål skulle de bruge nogle fantastisk smarte kort, der var i hænderne på en ukendt og ligegyldig asiatisk piratleder. Jeg vil ikke gennemgå hele filmen, da den nok skal ses :), men lige sige at jeg syntes historien er god, og som eventyrfilm bliver man helt vildt underholdt. Dog skal det lige nævnes at filmen er ekstremt lang, næsten 3 timer. Men det gør ikke noget, filmen leverer spænding, action og underholdning hele vejen igennem. Den levede klart op til alle mine forventninger. Specielt har Jack "the nutty professor" Sparrow fået flere personlighedsforstyrrelser af at være død, hvilket giver en masse sjove scener (selvfølgelig kun for dem der syntes det var sjovt i de andre film). Kort fortalt kan jeg varmt anbefale denne film til alle, der enten er fans af de to andre film, eller blot vil have god underholdning en aften. Syv tommelfingre op herfra.